7 reditelja iz 7 zemalja učestvovalo u izradi predstave

igra_vremena-07-18-17.jpg

Devetog dana na 26. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu odigrane su predstave Igra vremena i Džumbus
Igra vremena predstava je u čijoj izradi je učestvovalo sedam reditelja iz sedam zemalja.  Opštu režiju radio je David Zuazola, dok režiju po pričama potpisuju: Marek Chodaczynski, Poljska / Poland (Strašilo / Scarecrow), Manuel Dias, Portugal (Smrt / Death), Chiafi Hsu, Tajvan / Taiwan (Nakaza / Freak), Lutkarsko pozorište Merlin / Merlin Puppet Theatre, Grčka / Greece (Crv / Worm), Toni Rumbau, Španija / Spain (Vampir / Vampire), Liliana Palacio, Kolumbija / Colombia (Vanzemaljac / Alien), Anurupa Roy, Indija / India (Lutka Puppet). Ova predstava nam pokazuje da je vrijeme uvijek dvodimenzionalno... Objektivno i subjek-tivno... Ono što jeste i ono što mi mislimo da jeste. Igra vremena je priča 7 zemalja, priča 7 reditelja, priča od 7 priča.


Na Ljetnjoj pozornici izvedena je predstava Džumbus, za koju je režiju radio Peter Kus. U predstavi igraju: Urška Cvetko, Krištof Hrastnik, Michael Pöllmann.  Džumbus je priča o od-bijanju pokornosti. Priča o dječaku, koji je stvorio svoj jezik – jezik muzike i pokušao pokazati da kultura zapravo jeste gusta mreža zabrana i ograničenja kojima se kontroliše ponašanje po-jedinca u nekoj socijalnoj zajednici. Ova predstava nas uči da svijet voli da pokorava, ali da mu se ne smijemo lako prepustiti. 


U oviru dječijeg scenskog stvaralaštva kotorskoj publici su se predstavila Umjetnička trupa Shaanxi Little Swan iz Kine sa izvedbom Brod sa istoka, kao i OŠ Ivo Visin iz Prčanja sa Prčanjskom mladom, te Plesni studio Allisa iz Kotora, sa nastupom Alisa pleše. 


U okviru muzičkog programa u crkvi sv. Pavla izveden je koncert Pet elemenata. 
Za 10. jul na programu KotorArt Kotorskog festivala naći će se predstave Moja sjenka (20.00h Kulturni centar), Da, da Šekspir!(21.30h Ljetnja pozornica), dok će u okviru dječijeg scenskog stvaralaštva biti izvedeni: Ove zime naša Crvenkapa (20.00h Pjaca od kina), Svi na ples(21.30h Trg od oružja) i Let (20.30h Trg od oružja).