Berlin u gostima – jedan od vrhunaca ovogodišnjeg festivala

U hotelu Regent Porto Montenegro, u Tivtu, održana je konferencija za medije povodom održavanja koncerta Berlin u gostima u okviru festivala KotorArt i njegovog muzičkog programa Don Brankovi dani muzike. Na press konferenciju su govorili gdin Ratimir Martinović, generalni i umjetnički direktor Festivala, gdin Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra, gdin Andreas Otenzamer, klarinetista, gdin Daišin Kašimoto, violinista i gospodin Hose Galjardo, pijanista.

20220720110821_IMG_9179.jpg

Generalni i umjernički direktor Ratimir Martinović istakao je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje KotorArt festivala i Porto Montenegra, ističući da je večerašnji koncert vrhunac umjetničkog programa ovogodišnjeg festivala. 

PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić podijelio je zadovoljstvo zbog večerašnjeg koncerta i uspješne saradnje sa KotorArtom, naglasivši da očekuje brojno prisustvo publike, vlasnika luksuznih apartmana nautičkog naselja Porto Montenegro I ljubitelja kvalitetne muzike, na koncertu u najvećem auditorijumu, naše zemlje, u Domu  Vojske.

Klarinetista Andreas Otenzamer je iskazao sreću što je ponovo u Crnoj Gori i što će nastupiti sa prijateljima, na festivalu koji nudi atmosferu, ne samo vrhunskih koncerata, već i dijaloga, promišljanja i uživanja u ljepotama Crne Gore. 

20220720111544_IMG_9200.jpg

 

Violinista Daišin Kašimoto je izjavio da je veoma uzbuđen zbog svog prvog boravka u Crnoj Gori i da je zatečen njenom ljepotom. Govoreći o večerašnjem repertoaru, ističe da je koncipiran tako da svako može pronaći nešto za sebe u značajnim djelima muzičke kulture. 
Pijanista Hose Galjardo je naglasio posebno zadovoljstvo što se na repertoaru nalaze djela sunarodnika Astora Pjacole i da mu je ovo drugi boravak u našoj zemlji, a prvi radni, pozivajući publiku da podjele zajedno radost koncerta. 

Članovi čuvene Berlinske filharmonije  okupljeni u triju koji čine violinista i koncert-majstor Daišin Kašimoto, prvi klarinetista Andreas Otenzamer i gostujući pijanista Hose Galjardo nastupiće 20. jula u Domu Vojske u Porto Montenegru, sa početkom u 21 h. Na  programu će biti djela Mocarta, Mendelsona, Pjacole i Geršvina. Koncert je dio ciklusa KotorArt u gostima.

 

20220720110741_IMG_9176.jpg

 

Cijenjeni partneri koncerta su: Ambasada Njemačke, Porto Montenegro, Henley & Partners, Regent Porto Montenegro i Montenegro Sotheby’s Realty.

Međunarodni festival KotorArt ovog ljeta se održava u periodu od 1. jula do 14. avgusta, sa bogatim i raznovrsnim programom, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, uz podršku Evropske unije, Fonda za Zapadni Balkan, Fondacije za otvoreno društvo, brojnih ambasada u Crnoj Gori i drugih značajnih partnera i sponzora.