Fantastično veče na prepunoj ljetnjoj sceni u Kotoru!

DSC_6855.jpg

Sinoć je na prepunoj Ljetnjoj sceni, jedna od najvećih zvijezda na sceni klasične muzike, violinista Nemanja Radulović, sa svojim ansamblom Double Sens, oduševio publiku i nakon fenomenalno izvedenog programa, publiku obradovao i sa dva bisa.

Izveli su djela Antonija Vivaldija, “Četiri godišnja doba”,  koja su umjetnici izveli u cjelini, to jest sva četiri koncerta iz ciklusa – Proljeće, Ljeto, Jesen, Zima. Nakon kratke pauze, umjetnici su izveli i poznato djelo Nikolaja Rimskog-Korsakova, Šeherezadu, u aranžmanu Aleksandra Sedlara gdje im se u izvođenju, kao narator, pridružila i glumica Tamara Aleksić.

“Predivan je osećaj biti ponovo u Kotoru. Sretan sam što smo imali priliku deliti muziku i energiju sa divnom publikom u ovako predivnom ambijentu. Publika u Kotoru je uvek sjajna i rado se vraćamo ovoj sceni i KotorArt festival. ” -izjavio je Nemanja Radulović nakon koncerta.

Ansambl DOUBLE SENS osnovan je 2008. godine na inicijativu violiniste Nemanje Radulovića, koji je na taj način spojio svoje francuske prijatelje-umjetnike i talentovane muzičare s prostora bivše Jugoslavije. Povezani prijateljskim i porodičnim vezama, i dijeleći zajedno ljubav prema muzici, ova jedinstvena grupa iskazuje svoj identitet preko atipičnih i izuzetno talentovanih muzičara koji su već poznati u Francuskoj i svijetu.

 

Koncert su organizovali KotorArt Don Brankovi dani muzike uz podršku Coca Cole.