Gala veče u okviru KotorArta

Događaj kakav Porto Montenegro zaslužuje
 
Međunarodni festival KotorArt sinoć je, na savremenoj i vrlo inspirativnoj sceni Sinhro u Porto Montenegru organizovao događaj koji se može okarakterisati kao umjetnički događaj ljeta. Uz pomoć partnera Porto Montenegra, Regent Porto Montenegra, Henly&Partners i Montenegro Sotheby’s Realty, festival je obezbjedio dva koncerta čuvenog čeliste svjetskog renomea, Miše Majskog i to sa solistima Verbije festivala.
D66F894D-610A-4C26-BC76-9D9773BC2470.jpeg
Violinisti Mark Bučkov i Saša Majski, violistkinja Blajt Teh Engstrom, violončelista Miša Majski i pijanistkinja Lili Majski priredili su publici nezaboravnu noć sa vrhunskom umjetničkom muzikom. Slušala su se djela Glazunova, Albeniza, Granadosa, Čajkovskog i Šumana. Događaju su prisustvovali svi partneri festivala, njihovi uvaženi gosti kao i ljubitelji umjetnosti. 
 
Radujem se što sam ponovo u Crnoj Gori i nadam se da ovo neće biti posljednji. Veliko je zadovoljstvo svirati sa porodicom i prijateljima sa kojima toliko dugo sviram da su i oni postali kao članovi porodice. – izjavio je Miša Majski uoči koncerta na konferenciji za štampu.
5D16F011-64D9-4BD0-BCBA-5748BCDB2436.jpeg

 

Prisutnima se obratio pijanista, generalni i umjetnički direktor KotorArta, Ratimir Martinović koji je istakao da imdiž koji je Porto Montenegro kao zajednica donijela cijeloj Crnoj Gori je neprocjenjiv, kao što je to i užitak koji veče vrhunske umjetničke muzike pruža za duh i svijest čovjeka, naročito u ova nadasve komplikovana vremena. Vrhunska umjetnost u ovom prostoru nije luksuz nego logika, kao što je logika da se žitelji Porto Montenegra i svi oni koje on okuplja, uzdižu kroz ovakve događaje. – dodao je Martinović.
2E2AF5E9-2310-421A-A4FB-F64E34FA3CC4.jpeg
Drugi koncert planiran je za večeras u Crkvi sv. Duha sa početkom u 21 čas i 30 minuta. Ulaz na koncert je besplatan a zbog ogromne zainteresovanosti za koncert, festival je obezbjedio i uživo prenos te se koncert može pratiti preko YouTube kanala festivala ili na Pjaci od Kina u Kotoru. 
 
Međunarodni festival KotorArt, održava se ovog ljeta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor, uz podršku EU Kreativne Evrope, kao i sponzora Regent Porto Montenegro, Porto Montenegro, Luštica Bay, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Crnogorska komercijalna banka, ambasade Njemačke i Austrije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i drugih.