Izuzetni Mare Nostrum oduševio publiku svojim umjećem i energijom

Sinoć, u predivnom ambijentu monumentalne Bogorodičine crkve u Prčnju, u okviru festivala KotorArt Don Brankovi dani muzike, održan je koncert italijanskog renomiranog ansambla Mare Nostrum. 

Ansambl čine Gabrijele Toskani, violina, Marko Keršbaumer, violina, Ulrik Gaston Larsen, teorba, Tomas Kiđoni, violončelo, Amleto Mateuči, kontrabas, Lućija Adelaide di Nikola, čembalo i orgulje i Đulija Bolkato, sopran. Ansambl je nastupao pod dirigentskom palicom osnivača ansambla, Andree de Karla. 

mare nosrtum 07 23 204.jpg
Veliki poštovalac i zaljubljenik u muziku baroknog kompozitora Stradele, dirigent Andrea de Karla publici je, prije svakog izvođenja, približio kompoziciju upoznavajući publiku sa životom, stvaralaštvom i okolnostima u kojima je kompozitor stvarao. 
 
Povezujući Stradelinu muziku i Kotor, maestro de Karla je izjavio: Mislim da je jako bilo bitno da donesemo ovakvu muziku ovdje. Stradelina muzika sadrži muziku renesanse kao uzor ali i komponente tipičnog baroka dok je kompozitor imao i veliki uvid u budućnost muzike. Mislim da ovo mjesto, Kotor, ima odličnu poziciju, slojevitu istoriju, veoma bogatu i duboku prošlost, sjajnu sadašnjost, ali i sjajnu budućnost.
 
Koncertu su prisustvovali predstavnici partnera koncerta, Ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Nj.E. gđa Andreina Marsella, kao i direktor Italijanskog instituta za kulturu iz Beograda, g. Roberto Cinkotta, koji se srdačno, prije samog početka koncerta, zahvalio festivalu na odličnoj višegodišnjoj saradnji, kao i ansamblu, istakavši da je ovo  primjer šta zajedno možemo napraviti i koji nivo može postići kulturološka saradnja između Crne Gore i Italije, zahvaljujući našoj Ambasadi Italije u Crnoj Gori. Veoma sam ponosan i srećan da rastem uz ovu saradnju i da radim sa veoma dobrim organizatorima jednog od najboljih festivala u ovom regionu. Nadam se da ću nastaviti sa ovom lijepom saradnjom.