IZVEDENE PREDSTAVE „1+1“ I „LET I PAD“

1+1-07-18-65.jpg

 

Juče su na 26. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu izvedene predstava 1 + 1 i predstava Let i pad.

Kotorskoj publici u Kulturnom centru  sinoć se predstavio Teatar O. N. iz Njemačke sa  izvedbom Let i pad. Koreografiju za Let i pad radili su Rafal Dziemidok, Florian Bilbao, po muzici Moritz Gagern. Izvođači su najmlađoj publici kroz pokret pokušali da predstave uzajamnu povezanost leta i pada, te važnosti neodustajanja.

Predstava 1+1 izvedena je sinoć na Pjaci od kina. Za predstavu su koncept i režiju radili Guglielmo Papa, Omid Niaz, muziku i dizajn zvuka Tiziano Popoli. Ovaj trojac ujedno i igra na sceni. Predstava 1+1 se bavi problemom podjele i granice, kao i o međusobnom razumijevanju, koje nerijetko pravi problem normalnom suživotu.

U sklopu edukativno-teorijskog programa juče su održane dvije jednodnevne radionice Razvoj muzičkog talenta i Napravimo kineskog zmaja. Kroz radionice prolazi veliki broj djece, a voditeljica volontera koji su krucijalna karika ovih radionica je Patricija Pobrić.

 

let_pad-07-18-053.jpg

Predstave koje se izvode u sklopu KotorARt Kotorskog festivala pozorišta za djecu prate tri žirija: Stručni žiri koji čine Nataša Nelević, Lidija Dedović i Kristina Obradović, Žiri grada (Lidija Begović, Jasmina Bajo, Dušan Davidović, Lana Bokan i Mladen Živković), te Dječiji žiri koji čini dvadeset i petoro dječaka i djevojčica koje su izabrale kotorske škole.

Za 5. jul na programu se nalaze predstave Igra ruku Teatra El Patio iz Španije i Knjiga o džungli Pozorišta Duško Radović iz Beograda, koncert 75 godina Rahmanjinova u sklopu Festivala gudača, predstavljanje dječijeg stvaralšta kroz izvedbu Vremeplov Dramskog studija Pećinci. Osim koncertnog i pozorišnog programa, u sklopu književnog programa 26. Kotzorskog festivala pozorišta za djecu održaće se i promocija knjige Jasminke Petrović Sve je u redu. U pitanju je jedna od najznačajnijih spisateljica za djecu i mlade u regionu i knjiga koja je dobila nagradu Politikinog zabavnika za najbolje književno djelo za djecu i mlade u 2017. godini.