KotorArt DBDM pozivaju busking umjetnike u Kotor!

29982946_1854734397912763_1329916570870189619_o.jpg

Oživljavanje trgova i ove godine kao nezamjenljiv dio KotorArta! 

KotorArt Don Brankovi dani muzike i ove godine pozivaju različite busking umjetnike da im se pridruže! Busking se kao termin koristi širom svijeta za razne vidove uličnih performansa i u doslovnom prevodu znači „prirediti predstavu“, a podrazumijeva sve discipline koje se izvode na javnim mjestima i koje privlače pažnju prolaznika - od uličnih svirača, preko pantomimičara, lutkara, cirkuskih akrobacija, komičara, mađioničara, pa do uličnog teatra i plesa. Ovakvi nastupi neizostavni su dio programa KotorArta već nekoliko godina, u okviru projekta Oživljavanje trgova.

Za odabrane kandidate, festival obezbjeđuje: dozvole za nastupe u kotorskom Starom gradu u dogovorenim terminima, startne honorare, tehničku podršku, prostor za vježbanje i mogućnost prisustva programima festivala. „U sklopu pratećih programa KotorArt Don Brankovih dana muzike, već nekoliko godina zaredom se radi na pretvaranju gradskih javnih prostora u mjesta žive umjetnosti, dostupne i vidljive svima. Vjerujemo da umjetnost na pjacama obogaćuje život grada i doprinosi posebnoj atmosferi kotorskog Starog grada. Kotor je sam po sebi inspiracija i idealno mjesto za umjetnost.“ saopštila je Sara Lakičević, PR festivala. 

 

Ukoliko želite da svirate, ili nastupite sa nekom drugom vrstom performansa na nekoj od kotorskih pjaca u periodu od 14. jula do 13. avgusta, molimo vas da popunite prijavu na adresi www.kotorart.me/busking do 15. maja 2018.