KotorArt Talenti: Sjutra nastupaju Luka Perazić (violina), Kosta Popović (violončelo) i Simo Šišević (klavir)

U četvrtak, 25. jula, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30h, u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike nastupaju : Luka Perazić (violina), Kosta Popović (volončelo) i Simo Šišević (klavir). Oni će nastupiti po prvi put na Festivalu u okviru platforme za podršku mladim i uspješnim muzičarima, KotorArt Talenti.  Ovi mladi umjetnici izvešće Elegični trio u g-molu, br. 1 Sergeja Rahmanjinova, Klavirski trio u e-molu, br. 2 Dmitrija Šostakoviča, kao djelove iz poznate kompozicije Godišnja doba u Buenos Ajresu Astora Pjacole.

Luka Perazic foto.jpg

 

Luka Perazić počeo je da svira violinu s osam godina, u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u Muzičkoj školi Vasa Pavić u Podgorici, a pohađaо је i školu Whitgift u Londonu i program za mlade talente Škole za muziku i dramu Gildhol, gdje će od jeseni nastaviti redovno školovanje.   

 

Kosta Popovic foto.jpg

 

Kosta Popović upisao je Muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici sa šest godina, u klasi svog oca, prof. Mladena Popovića, a od septembra 2017. godine školovanje je nastavio kao stipendista škole Whitgift i omladinskog programa Škole za muziku i dramu Gildhol u Londonu, kod profesora Džonatana Fjua i Vilijama Brusa, gdje će od jeseni nastaviti školovanje kao stipendista te institucije.

Simo Sisevic foto.jpg

Simo Šišević studira na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, u klasi prof. Gordona Fergus-Tompsona, a muzičku školu Petar II Petrović Njegoš u Baru počeo je da pohađa sa šest godina, u klasi prof. Maje Basarab. 

Ovo je poslednji od četiri koncerta u nizu posvećen mladim talentima na ovogodišnjem Festivalu. Do sada su već nastupili najbolji učenici muzičke škole „Vida Matjan“ iz Kotora, Nastasja Vojinović (violina), Tamara Rađenović (sopran). Ulaz na sve koncerte u okviru platforme KotorArt Talenti je slobodan.