KotorArt Talenti krenuli na mini turneju

Andrijana Jovanović.jpg

 

Ideja o KotorArt Talentima proistekla je iz odlične saradnje KotorArt Don Brankovih dana muzike i ŠOSMO „Vida Matjan“,  tokom koje zajedno već nekoliko godina realizujemo Kotorsku koncertnu sezonu koja podrazumijeva koncerte eminentnih umjetnika i profesora univerziteta i njihove besplatne majstorske radionice za učenike škole.

KotorArt talente za 2017/18 čine neki od najboljih instrumentalaca srednje muzičke škole i to: Boško Tujković -harmonika, Tamara Živković - flauta i Andrijana Jovanović - klavir koji su se već predstavili na koncertima u Kotoru i Tivtu. Oni će u periodu od 18 - 23. maja nastupiti na mini turneji  u dvoranama muzičkih škola u Novom Sadu, Beogradu i Zrenjaninu. Na programu ovih koncerta  naći će se kompozicije Chopina, Poppa, Telemanna, Bacha i Semjonova.

Ovim projektom đacima se pruža važno iskustvo javnog nastupanja, upoznavanja svojih kolega i predstavljanja u drugim sredinama poslije čega će biti spremniji za budući muzički poziv.

 

 

Boško Tujković.jpg

 

Posjetom ovim eminentnim muzičkim školama, saradnja na obostrano zadovoljstvo biće realizovana sklapanjem Memoranduma o saradnji koju će u ime ŠOSMO "Vida Matjan" potpisati direktorica Laura Jovanović. Takođe,  biće upućen i poziv kolegama iz škola na uzvratnu posjetu u želji da ta saradnja pređe u tradiciju. 

Ovo je samo prvi u nizu planiranih koncerata  u organizaciji škole i KotorArt Don Brankovih dana muzike, nakon čega talente očekuju i predstavljanje u drugim gradovima Crne Gore i regiona. 

Tokom predstojećeg Međunarodnog festivala KotorArt, mladim domaćim muzičkim talentima će biti posvećene čak tri večeri a imena KotorArt Talenata za 2018/19 godinu objavićemo uskoro!