Lena Kovačević i Big Bend RTSa kao predtakt Don Brankovim danima muzike

Koncert džez pjevačice Lene Kovačević i Big Benda Radio-televizije Srbije, predstavlja jedan od dva najavna koncerta KotorArt Don Brankovih dana muzike. U petak, 5. jula s početkom u 21 čas, umjetnici će u Porto Montenegru, u modernom ambijentu Synchro scene izvesti popularne džez numere. Sve detalje o koncertu možete pronaći pod tabom “PROGRAM”.

Lena Kovacevic 2.jpg

 

Koncert pod simboličnim nazivom Predtakt 1 – kao ono što neposredno prethodi ceremoniji otvaranja Don Brankovih dana muzike 13. jula – održava se u saradnji sa Porto Montenegra. Tokom festivala publika će imati priliku da uživa u još nekoliko koncerata koje su zajedno pripremili timovi Festivala i Porto Montenegra. Ulaz na koncert je slobodan a za posebne VIP ulaznice možete pisati na events@portomontenegro.com.

BIG BEND RTS.jpg

Lena Kovačević će ambijent Tivatskog zaliva zvučno oplemeniti svojim autorskim kompozicijama, u kojima se prepliću džez i pop muzikа. Ova umjetnica diplomirala je na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Sarađivala je s belgijskim di-džejem Dirkom Svartenbroksom Bušemijem, kontrabasistom Džonom Klejtonom i objavila tri albuma za domaće tržište – Dobar dan za pevanje, 2009, u izdanju PGP RTS-a, zatim San, 2013, i Džezeri, 2015. godine. U februaru 2017. godine bila je specijalna gošća na dodjeli britanskih muzičkih Nagrada BRIT Awards 2017, kao jedini učesnik iz regiona. Kantautor је pjesme Pick Up, 2016, koja se premijerno emitovala na američkom radiju Sirius XM u Njujorku. Nedavno je objavila singlove Zauvek, Cafe i Dubine, u produkciji Izdavačke kuće Magic Records. Big Bend Radio-televizije Srbije osnovan je 1948. godine pod imenom Zabavni orkestar Radio Beograda, da bi 1954. godine odvajanjem gudačkog ansambla započeo rad kao veliki džez orkestar, tj. Big Bend. Orkestar su predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri: Mladen – Bobi Guteša, Vojislav – Bubiša Simić, Zvonimir Skerl, Milivoje – Mića Marković, Duško Gojković i Stjepko Gut, a kao solisti s njim su nastupala najveća svjetska imena džez muzike.