Luštica Bay i KotorArt: Dream team za nove pobjede!

 

KotorArt Don Brankovi dani muzike i Luštica Bay već nekoliko godina blisko i kreativno sarađuju, na radost mnogih posjetitelja, kako lokalne publike tako i gostiju, oplemenjujući zvucima najeminentnijih muzičara današnjice zdanja najmlađeg crnogorskog grada. Sve detaljne informacije o događajima mogu se naći pod tabom „PROGRAM“.

 

Ottensamer 02 c Stefan Hoderath.jpg

 

Ovogodišnja saradnja predstaviće nekoliko pažljivo osmišljenih događaja čiji će vrhunac svakako biti koncert Juđe Vang /Yuja Wang/, najtraženije pijanistkinje svijeta i Andreasa Otenzamera /Andreas Ottensamer/, fantastičnog prvog klarinetiste Berlinske filharmonije. Koncert je zakazan za 7. avgust u prelijepom ambijentu Luštice Bay. Identičan program ovi svjetski afirmisani umjetnici odsviraće i u kotorskoj Crkvi Sv. Duha, 9. avgusta.

Sirocco foto Amanda Lindgren.JPG

 

Saradnja se razvija i van okvira samog Festivala, pa smo u maju u Luštici Bay imali prilike slušati Gordanu Josifovu Nedelkovsku (oboa) i Ratimira Martinovića (klavir) u okviru Kotorske koncertne sezone, a očekuje nas i jedan od dva najavna koncerta Festivala sa nazivom Predtakt. Kao „zagrijevanje” za KotorArt Don Brankove dane muzike, jedan od najuzbudljivijih švedskih sastava koji promovišu muziku svijeta (world music), Sirocco, nastupiće 9. jula. 

Tamara Obrovac_c_Mare Milin 02.jpg

 

Tokom Festivala, u Luštici Bay ćemo imati prilike slušati i nekoliko izvođača u okviru serijala Luke umjetnosti, među kojima su i hrvatska džez pjevačica, flautistkinja i kompozitorka Tamara Obrovac i mađarska rok zvijezda Ildiko Keresteš. Pored koncerata, ove godine u Hotelu The Chedi u Luštici Bay, biće organizovano stručno predavanje g. Isaka Adižesa, svjetski poznatog stručnjaka u oblasti ekonomije i liderstva, na temu Tajne uspjeha: moderne kompanije i liderstvo. Predavanje je zakazano za 16. jul. 

Ichak Adizes.jpg

 

„Istinsko je zadovoljstvo naći prijatelje Festivala koji vjeruju u vaše inicijalne ideje. Iz godine u godinu saradnja KotorArta sa Lušticom Bay i sjajnim organizacionim timom raste i pretvara se u odnos istinskih partnera u kreiranju ideja i zajedničkom, kreativnom osmišljavanju programa. Luštica Bay je najmlađi grad Crne Gore i regiona, a Festival je tu od njegovih prvih temelja, pružajući gostima i stanovnicima kvalitetan umjetnički sadržaj, čime stvara dodatnu atrakciju i vrijednost ovog grada u nastajanju“ – istakli su iz PR službe Festivala.