Mlada gitaristkinja Nađa Janković oduševila publiku u Kotoru!

nadja_jankovic-07-18-021.jpg

Sinoć je u prepunoj koncertnoj dvorani muzičke škole „Vida Matjan“, crkvi sv. Duha, mlada kotoranka, gitaristkinja, Nađa Janković, oduševila publiku i ponijela sve pohvale za svoj nastup u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike. Na koncertu je izvela dijela Torobe, Paganinia, Bariosa, Rodriga i Tarega.

 

„Nađa je jedna od najsjajnijih zvijezda crnogorskog muzičkog neba. Tehnički superiorno, muzički doživljeno i umjetnički zrelo. Nastupila je prvi, ali ne i poslednji put na KotorArtu. Tek ćemo se ponositi njenim uspijesima. Ona zaslužuje svu pažnju društva i nadležnih.“ – izjavio je pijanista, direktor KotorArt Don Brankovih dana muzike, Ratimir Martinović, pod utiscima nakon koncerta. 

 

Nađa Janković, učenica gitare u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan u Kotoru, u klasi prof. Srđana Bulatovića, počela je da svira s devet godina. Od 20017. godine je u klasi prof. Štefana Šmita iz Fridberga (Njemačka). Godine 2013. održala je dva solistička humanitarna koncerta u Crkvi Sv. Duha i Katedrali Sv. Tripuna u Kotoru i resital u Parlamentu Crne Gore. Nastupala je u Beogradu, Firenci, Rimu, Tirani, Beču, Štutgartu, kao i u gradovima regiona. Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga kao što su Vera Ogrizović, Srđan Tošić, Darko Karajić, Jelica Mijanović, Tomas Oferman, Maroje Brčić, Karlo Markione, Nikita Koškin, Hubert Kepel, Radoš Malidžan, Kostas Kociolis i dr. Osvojila je više od tride­set prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima: Dnevi kitare (Slovenija), Julián Arcas (Španija), Giovani Mu­sicisti (Italija,) Muzički festival mladih Crne Gore (Herceg Novi), Edouard Pamfil (Rumunija), Zagreb guitar festi­val (Hrvatska), Guitar Art Festival (Srbi­ja), Sarajevo international guitar festival, (Bosna i Hercegovina). Godine 2016. postala je članica Fondacije D’Addario

 

Večeras na program KotorArt Don Brankovih dana muzike je još jedan concert u okviru KotorArt Talenata. Ovog puta će nam se predstaviti mladi pijanista Andrija Jovović, koji je trenutno na školovanju u Beču. Crkva sv. Duha, 21.30h. Ulaz je besplatan!