Mlada operska umjetnica Tamara Rađenović – KotorArt Talenat

U ponedjeljak, 22. jula, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30h, KotorArt Don Brankovi dani muzike predstavljaju dvoje talenata – crnogorsku opersku umjetnicu Tamaru Rađenović, koja živi i radi u Londonu, i srpskog pijanistu Đorđa Stevana Nešića, koji živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ulaz na koncert je slobodan a sve dodatne informacije o programu mogu se naći pod tabom “Program”.

 

Tamara Rađenović.jpg

KotorArt od osnivanja pomaže mladim talentima da na njegovoj sceni steknu dodatno iskustvo i da se na samom festivalu susretnu s umjetnicima koji imaju izgrađene karijere svjetskog formata. Ovo dvoje uspješnih mladih umjetnika, koji su osvojili značajne nagrade na međunarodnim takmičenjima, izvešće operske arije, solo pjesme i klavirske kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta, Antonija Vivaldija, Gaetana Donicetija, Frederika Šopena, Hoakina Rodriga, Šarla Gunoa i dr.

Rossella_Vanon_Tamara Radjenovic_7251_2.jpg

Tamara Rađenović, sopran, diplomirala je na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu, gdje je za master studije dobila stipendiju. Nastupa  na međunarodnim i nacionalnim koncertima, festivalima, a nedavno je debitovala u  Njujorškom Karnegi holu, kao i ranije na Mediteranskom operskom festivalu na Siciliji, 2017., kao Mimi u operi Boemi. Čuvena diva Monserat Kabaje izabrala ju je da pjeva na njenom gala koncertu u Saragosi u Španiji. Vrhunac u tekućoj godini označiće koncerti u Engleskoj, Španiji, Hong Kongu, Crnoj Gori, Srbiji i u SAD.

Djordje Stevan Nesic foto1 (1).jpg

Đorđe Stevan Nešić, koji svoju karijeru pijaniste gradi kao solista i kamerni muzičar, nedavno je održao koncerte srpske umjetničke muzike u Karnegi holu u Njujorku i Srpskom kulturnom centru u Parizu, kao i više koncerata u rodnom Beogradu. Učestvovao je u radu Kluba Liederkranz u Njujorku, zajedno s renomiranim baritonom Željkom Lučićem. Od septembra 2016. godine nastavnik je za vokalno podučavanje i korepeticiju na Koledžu za lijepe umjetnosti Univerziteta Karnegi Melon.