Moja sjenka i Da, da Šekspir na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

DSC_5032.jpg

 

Juče su na 26. KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu odigrane predstave Moja sjenka i Da, da Šekspir. Moja sjenka predstava je Trupe O Quel Dommage iz Belgije. Ova predstava nam pokazuje ko još živi u nama i šta bude kad nam se alter ego suprotstavi. U ovoj predstavi prikazano je da li se ponašamo uvijek kako želimo ili onako kako se od nas očekuje. Večerašnja predstava nam pokazuje kako izgleda kad sjenka od reda napravi nered, kao i to da nered nije uvijek loš. Nered je i mašta i kreativnost i zabava. A Moja sjenka nosi sve to. Režiju za predstavu potpisuje Olivier Mahiant, a igraju: Clara Lopez, Monica Varela Couto.

 

DSC_5140.jpg

 

 

Na Ljetnjoj pozornici odigrana je predstava Da, da Šekspir! Režiju potpisuje Petar Pejaković, a igraju Slaviša Grubiša, Momčilo Otašević, Milivoje – Mišo Obradović, Sanja Popović, Jelena Simić, Kristina Obradović. Predstava Da, da Šekspir! nas uvodi u ,,ozbiljne teme“, a djecu usmjerava na prave vrijednosti, koje se uče Šekspirovih tekstova. Šekspir je univerzalno, Šekspir je umjetnost, Šekspir je knjževnost i pozorište i tome nas uči ova predstava.

 

DSC_6287.jpg

 

U okviru dječijeg scenskog stvaralaštva juče su se predstavili JPU Radost iz Kotora, sa izvedbom Ove zime naša Crvenkapa, Baletska škola A. D. Herceg Novi, Kotor, koji su za kotorsku publiku izveli Let, te studio za balet i ples Mala sirena iz Kotora sa nastupom Svi na ples.

Za 11. jul iz Festivala najavljuju predstavu Tajna velikog nosa, dok će u okviru dječijeg scenskog stvaralaštva biti izvedeni Akord Kotoru i Unuku je đede ispričao. Na Pjaci od kina Kotoranima će se predstaviti književnik Uroš Petrović.