Nemanja Radulović na 17. KotorArt DBDM

Jedan od najharizmatičnijih violinista današnjice, Nemanja Radulović nastupiće i ovog ljeta u Kotoru, na 17. KotorArt Don Brankovim danima muzike. 

KotorArt će 16. jula 2018. godine ponovo ugostiti sjajnog virtuoza Nemanju Radulovića na kotorskoj Ljetnjoj pozornici, koji će se ovog puta publici predstaviti sa ansamblom Double Sens. „Do sada je Nemanja u Kotoru nastupao sa pijanistkinjom Laure Favre-Kahn i sa kvintetom “Đavolji triler”.  Za njegove koncerte uvijek vlada veliko interesovanje i sa velikim zadovoljstvom ga opet dočekujemo u Kotoru“ - istakla je Sara Lakičević, PR KotorArta. Radulović je umjetnik čiji je nevjerovatan put od perspektivnog muzičara sa naših prostora do violiniste svjetskog renomea obilježen ogromnim trudom i vanserijskim talentom, ali i šarmom i harizmom, u šta je publika KotorArt-a imala prilike da se uvjeri na koncertima 2015. i 2017. godine. 

Prošle godine na KotorArt Don Brankove dane muzike stigao je ovjenčan titulom Viteza reda umjetnosti i književnosti Republike Francuske. Nemanja Radulović je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, Sarlandskoj visokoj školi za muziku i pozorište u Sarbrikenu u Njemačkoj, kao i na čuvenom Pariskom konzervatorijumu. Kao solista, nastupa sa vodećim svjetskim orkestrima u najpoznatijim dvoranama, kao što su Karnegi Hol u Njujorku, Koncertgebau u Amsterdamu, sala Berlinske filharmonije, Sala Pleyel u Parizu, Santori u Tokiju, Pozorište Kolon u Buenos Ajresu.