Održan koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja na KotorArtu

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike, u okviru serijala koncerata KotorArt talenti, organizovao je koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja.

Na koncertu u utorak, 18. jula, u Crkvi sv. Duha u Kotoru, sa početkom u 21 čas, predstavili su se Ivana Dendić, violina iz klase profesora Vujadina Krivokapića sa kompozicijom A la Albeniz Rodion Ščedrina, Vuk Kuč, truba, iz klase profesora Nikole Mijajlovića, prvim stavom Koncerta u Es duru Johana Nepomuka Humela, Marija Sinđić, flauta, iz klase profesorke Marije Đurđević Ilić, odsviravši Karneval u Veneciji Đulija Bričaldija, Sofia Jović, klavir, iz klase profesora Bojana Martinovića, izvodeći prvi stav Sonate za klavir u be-molu, op.35 Frederika Šopena, kao i Joko Mićković, harmonika, iz klase profesora Predraga Jankovića koji je izveo izbor iz Slike vremena koja prolaze Antolija Kusjakova. 

kotorart talenti 07 23 72.jpg

Klavirski saradnik je bio profesor Oleksej Molčanov, dugogodišnji profesor i čest gost festivala KotorArt. Na ovogodišnjem festivalu, profesor Molčanov predstaviće se i solističkim koncertom, u petak, 21. jula, u Crkvi sv. Duha, a na programu će se naći djela Mocarta i Šopena. 

Na početku koncerta prisutnima se obratila mr Nataša Popović, vanredni profesor kamerne muzike na MA Cetinje, koja se zahvalila studentima na predanom radu, publici na prisustvu i podršci, kao i KotorArtu na gostoprimstvu, višegodišnjoj saradnji i pozivu da i mladi budu dio festivala koji je domaćin i svjetskim umjetnicima.

Glavni sponzor serijala KotorArt talenti, partner i dugogodišnji prijatelj festivala je agencija za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty a u okviru ovog važnog segmenta festivala imaćemo priliku slušati još i solističke koncerte istaknutih mladih studenata, violinistkinje Dee Nicaj i violončeliste Sarija Šaćirija.

Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.