Oduševljena publika višečasovnim nastupom klape Cambi

Sinoć, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru, u okviru festivala KotorArt, nastupila je klapa Cambi, jedna od najpoznatijih i najboljih dalmatinskih klapa. 

Tenori Eduard Šegota, Jozo Delaš i Duško Britvić, bariton Mislav Biočina, bas-bariton Hrvoje Lozančić i bas Dino Šimera oduševili su publiku izvodeći klapske pjesme ali i obrade dalmatinskih pop pjesama po čemu su i prepoznati široj publici, ne samo ljubiteljima a capella pjesme. Za klavirom je bio Tomislav Šošić. Samo neke od pjesama koje su se mogle sinoć čuti su Cesarica, Lipa moja, Trag u beskraju, Odlazak, Jedna rič, Moja poslednja i prva ljubavi, Sad kada došla si,..

klapa cambi 07 23 3.jpg
Vrlo zahtjevni aranžmani i pažljivo biran repertoar učinili su da klapa, od samog početka koncerta vodi publiku na jedno putovanje kroz Dalmaciju i mediteranske note, izazivajući oduševljenje kod publike, koja je, zajedno sa klapom, pjevala do poslednjeg stiha. Publika je, stajaćim ovacijama, pozdravila Klapu Cambi koji su na bis izveli čuvenu pjesmu “Bokeljska noć” koja je, uz tekst Maje Perfiljeve i uz izvođenje Vica Vukova pobjedila na poznatom Splitskom festivalu zabavne muzike 1967. godine i predstavlja neizostavni dio repertoara svake bokeljske proslave.
 
  Bilo je fatastično. Ovo je baš ugodan ambijent za nas, voljeli bi da ima više ovakvih pozornica. Kotor je posebno mjesto za nastupe, i ovdje nas uvijek lijepo dočekaju. Publika zna šta može očekivati od nas, a na nama je velika odgovornost ali i čast pred ovakvom publikom pjevati, a  to se nosi u srcu. - izjavio je, nakon koncerta, bariton Mislav Biočina.
Zahvaljujemo se predstavnicima nove turističke atrakcije Crne Gore, žičari Kotor-Lovćen, generalnom sponzoru Kotor Cable Car serijala koncerata, u okviru kojeg smo imali priliku uživati u sinoćnjem fenomenalnom nastupu klape Cambi. Početkom avgusta, u okviru istog serijala, očekuju nas koncerti Urban & 4 kao i Trija Vlatka Stefanovskog. - istakli su iz PR službe festivala. 
 
Kompletnu izjavu baritone Mislava Biočine, kao i kadrove sa koncerta, možete naći na sajtu Media Biroa, www.mediabiro.tv 
Međunarodni festival KotorArt održava se uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija i Opštine Kotor, podršku Evropske unije, kao i podršku značajnih sponzora i široke mreže partnera iz zemlje i inostranstva. Dodatne informacije o planiranim programima festivala mogu se pronaći na internet stranici Festivala www.kotor.art.

Foto: Duško Miljanić