Omaž Oliveru Dragojeviću na KotorArtu

KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuju poseban koncert posvećen Oliveru Dragojeviću pod nazivom Moj galebe. Koncert će se održati u ponedjeljak, 29. jula, na Stadionu malih sportova na Benovu, sa početkom u 22h. Poznate hitove ovog neprevaziđenog kantautora ovih prostora, izvodiće Akademski hor Silvije Bombardeli Univerziteta u Splitu uz poznatog pjevača, Oliverovog prijatelja i sugrađanina, Gorana Karana. Horom diriguje Ana Marija Tadin a muzičari će izvjesti poznate hitove u horskim aranžmanima, što predstavlja poseban kuriozitet.
Ulaznice za koncert se mogu nabaviti širom Crne Gore na Tobacco kioscima. Detaljan pregled prodajnim mjesta kao i online kupovina dostupni su na www.gigstix.me

 

Goran Karan2.jpg

Goran Karan na muzičku scenu stupa početkom osamdesetih godina 20. vijeka, kao član nekoliko grupa: Epicentar, Deveti krug, Zippo i Big Blue. Solističku karijeru započeo je 1997. godine i već naredne godine pobijedio na Zadar-festu, a potom objavio i prvi solistički album Kao da te ne volim, 1999. godine. S albumom Vagabundo, 2000, postao je poznat izvan zemlje. Na Don Brankovim danima muzike nastupa s Akademskim horom Silvije Bombardeli Univerziteta u Splitu, koji čini pedeset članova, studenti i zaposleni sa svih fakulteta ovog univerziteta. Hor nosi ime velikog splitskog kompozitora i dirigenta Silvija Bombardelija (1916–2002), koji je zaslužan za osnivanje Splitskog ljeta, a biće upamćen kao uspješan profesor Pedagoške akademije u Splitu, te intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Od osnivanja 2016. godine, horom diriguje Anamarija Tadin, koja je upisala je studije muzičke teorije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, 2012. godine, a 2018. magistrirala je s temom Silvije Bombardeli: Misečina. Analiza i aranžman za kvartet saksofona. Angažovana je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni saradnik za predmete muzička pedagogija i solfeđo.