Otvoren konkurs za busking umjetnike

KotorArt Don Brankovi dani muzike i ovog ljeta pozivaju ulične svirače i izvođače da budu dio serijala programa Luke umjetnosti. 

Luke umjetnosti 1.jpg

 

Poziv je namijenjen svim disciplinama koje se izvode na javnim mjestima i koje privlače pažnju prolaznika - od uličnih svirača, preko pantomimičara, lutkara, cirkuskih akrobacija, komičara, mađioničara, pa do uličnog teatra i plesa. Na audiciju se mogu prijaviti umjetnici svih nacionalnosti.

Da biste se prijavili za program Luke umjetnosti potrebno je da ispunite formular na veb adresi: www.kotorart.me/busking. Rok za prijavu je 22. maj, a odabrani kandidati biće kontaktirani najkasnije do 5. juna 2023. godine. Nepotpune i zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje. 

 

Luke umjetnosti 2.jpg

 

Za odabrane kandidate, festival obezbjeđuje: dozvole za nastupe u kotorskom Starom gradu u dogovorenim terminima, startne honorare, tehničku podršku, prostor za vježbanje, kao i mogućnost prisustva programima festivala.

Međunarodni festival KotorArt odvija se svakog ljeta pod pokroviteljstvom UNESCO-a, Ministarstva kulture i medija Crne Gore i Opštine Kotor. Među osnovnim vrijednostima manifestacije jeste jačanje duha pripadnosti i težnja da festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada. Upravo zato, serijal programa Luke umjetnosti iz godine u godinu pretvara javne gradske prostore u mjesta žive umjetnosti, vidljive i dostupne svima, stvarajući tako posebnu atmosferu kotorskog Starog grada i Boke Kotorske. 

Više o audiciji možete pronaći na www.kotor.art a ukoliko kandidati imaju dodatna pitanja, mogu se obratiti organizatorima na email adresu program@kotor.art.