Otvorena prijava za KotorArt akademiju

Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike i ove godine jedan dio svog programa posvećuju mladim talentima. Već godinama unazad, kroz programski serijal KotorArt talenti, mladi, prespektivni muzičari Crne Gore dobijaju priliku da prikažu svoje umijeće, umjetnički se dodatno profilišu i steknu vrijedno iskustvo učestvovanja na festivalima. Mladi izvođači željni usavršavanja, dodatno znanje i vještine mogu da steknu na majstorskim radionicama koje će biti organizovane u okviru KotorArt akademije. 

U ovom segmentu podrške mladima, i ove godine će se održati dvije majstorske radionice sa eminentnim, međunarodno priznatim profesorima i višestruko nagrađivanim umjetnicima. Majstorska radionica za flautu, pod stručnim rukovodstvom profesora Ljubiše Jovanovića održaće se u periodu od 18. do 20. jula, dok će se majstorska radionice za klavir, pod rukovodstvom profesora Kemala Gekića, održati od 9. do 11. avgusta. Rok za prijavu je 21. maj 2023. godine. Sve dodatne informacije mogu se pronaći pod tabom KotorArt akademija.

Briga za mlade talente, jedan od stalnih fokusa KotorArta

Podrška talentovanim muzičarima je i ove godine jedan  od ciljeva KotorArt Don Brankovih dana muzike. U tom smislu, poseban vid usavršavanja predstavlja KotorArt akademija, koja nastavlja tradiciju održavanja majstorskih radionica započetu još prije dvije decenije, od samih festivalskih početaka. Drago nam je da možemo pružiti priliku nadarenim mladim umjetnicima da se okupe u Kotoru kako bi dodatno usavršili muzičke vještine, stekli nova znanja i razmijenili iskustva sa vršnjacima iz različitih zemalja. - istakli su iz PR službe Festivala.