Ovacije za Mišu Majskog i soliste Verbije festivala

Kruna XX KotorArta
 
 
Međunarodni festival KotorArt, uz podršku partnera Porto Montenegra, Regent Porto Montenegra, Henly&Partners i Montenegro Sotheby’s Realty organizovao je dva koncerta čuvenog violončeliste svjetskog renomea, Miše Majskog sa solistima Verbije festivala. Sinoć, u Crkvi sv. Duha u Kotoru publika je imala priliku prisustvovati vrhunskom umjetničkom doživljaju i interpretacijama djela kamerne muzike najvišeg ranga.
DSC_9618.jpg
Na koncertu su učestvovali violinisti Mark Bučkov i Saša Majski, violistkinja Blajt Teh Engstrom, violončelista Miša Majski i pijanistkinja Lili Majski. Na repertoaru su se čula djela Glazunova, Čajkovskog, Šuberta a koncert je završen Bramsovim klavirskim kvartetom br. 3 u c molu.
 

Publika je ispratila umjetnike velikim ovacijama. Zbog velikog interesovanja za koncert a smanjenog kapaciteta auditorijuma uslijed poštovanja mjera Instituta za javno zdravlje, festival je organizovao i uživo prenos preko YouTube kanala, Facebook stranice festivala kao i na Pjaci od Kina gdje su svi zainteresovani mogli da uživaju

DSC_9580.jpg

 

Izuzetno je zadovoljstvo i čast ugostiti maestra Majskog i to sa njegovim najbližim saradnicima, prijateljima kao i članovima porodice. Upravo tu energiju i povezanost smo i čuli u interpretacijama djela kamerne muzike. Sa festivalom Verbije, KotorArt ima dobru saradnju a već su otpočeli planovi i za gostovanja za sljedeću godinu. – istakli su iz PR službe Festivala.
DSC_9632.jpg
 
Međunarodni festival KotorArt, održava se ovog ljeta uz pokroviteljstvo UNESCO-a, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Opštine Kotor, uz podršku EU Kreativne Evrope, kao i sponzora Regent Porto Montenegro, Porto Montenegro, Luštica Bay, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Crnogorska komercijalna banka, ambasade Njemačke i Austrije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Italijanski institut za kulturu u Beogradu i drugih.