Po drugi put svjetske zvijezde na KotorArtu

U srijedu, 07. avgusta, na novoosmišljenoj sceni, na lukobranu u Luštici Bay, svjetski poznati muzičari, Juđa Vang i Andreas Otenzamer, održali su svoj prvi koncert u okviru XVIII KotorArt Don Brankovih dana muzike. Svoj drugi ovogodišnji koncert na KotorArtu, jedna od najtraženijih pijanistkinja današnjice sa prvim klarinetistom berlinske filharmoni-je održaće večeras, u petak, 9. avgusta, u Crkvi Sv. Duha, sa početkom u 21.30h.

Kao i prošle godine, zbog ogromnog interesovanja publike, i pošto je koncert rasprodat, festival KotorArt organizuje i uživo prenos (live broadcasting) na trgu ispred Kina, kako bi svi zainteresovani mogli da čuju ovako sjajne umjetnike i njihova izvođenja pažljivo osmišljenog repertoara.

Oni će izvesti djela Karla Marije fon Vebera, Feliksa Mendelsona, Johanesa Bramsa, zatim Žorža Bizea, Kloda Debisija, Frederika Šopena i Jozefa Horovica. Ovo je jedinstvena prilika da, između ostalog, publika sluša poznate kompozicije u aranžmanu koje je napravio klarinetista Otenzamer, a koje je s Juđom snimio za Dojče Gramofon i objavio na proljeće ove godine.
Koncert u Luštici Bay ostaće u sjećanju svih prisutnih najprije po nevjerovatnom senzibilitetu Juđinog sviranja, njene energičnosti, neposrednosti i genijalnosti.
U Luštici Bay, pred sami koncert, organizovana je press konferencija gdje su se pri-sutnima obratili ovo dvoje sjajnih umjetnika kao  i Ratimir Martinović, direktor KotorArta i Dragana Bećirović, PR Luštice bay. 
“Nevjerovatno je zadovoljstvo što sam opet u Crnoj Gori. Kada sam prvi put bio, prije 3 godine sa vašim istaknutim gitaristom, Milošem Karadaglićem, Luštica je tek dobi-jala obrise dok je sada živ grad sa bogatim sadržajem i fantastično izgleda. ” – istakao je Andreas Otenzamer.
“Uvijek ću se rado vraćati na KotorArt. Ljudi su fenomenalni, hrana u Crnoj Gori takođe, i organizacioni tim festivala pravi domaćini. Prošle godine sam gostovala sa dva fenomanalna umjetnika, ove godine sa Andreasom sa kojim sam prošle godine snimila album  sa kojim planiram mnogo budućih projekata.” – izjavila je Juđa Vang.
Kao eksluzivni umjetnici najpoznatije Izdavačke kuće za klasičnu muziku – Dojče Gramofon, umjetnici često nastupaju zajedno. Pijanistkinja o kojoj u superlativu govori i publika i muzička kritika širom svijeta, Juđa Vang je prepoznatljiva po jedinstvenoj mješavini tehničke bravuroznosti, muzičkog promišljanja i emocionalne dubine. Sarađivala je s eminentnim dirigentima kao što su Abado, Barenbojim, Dudamel, Gergijev, Tilson, Papano, Ditoa, Mehta. Andreas Otenzamer, odrastao u muzičkoj porodici, na-stupao je širom svijeta u poznatim salama – Muzikferajnu, Koncerthausu, u Sali Berlinske filharmonije, kao solista i član kamernih ansambala, ostvarivši saradnju s umjetnicima kao što su Peraja, Kavakos, Jo-Jo Ma.