Priče o ljubavi, praštanju i razumjevanju na KotorArt Kotorskom Festivalu pozorišta za djecu

kastanka-07-18-31.jpg

Osmog dana 26. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu, publici u Kotoru se pred-stavilo Kazalište Virovitica iz Hrvatske i Lutkarsko kazalište Zadar sa predstavom Kaštanka. Kaštanka je priča o malom psu, priča o ljubavi i odanosti. Priča o univerzalnim stvarima, koja nas uči da volimo, praštamo i razumijemo. Režiju za Kaštanku radila je Vjera Vidov, a igraju: Sara Lustig, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Goran Vučko. 


U sklopu Kotorskog festivala na Ljetnjoj sceni juče je igrana i predstava Legenda o hrabrosti Čiča Mičinog pozorišta iz Hrvatske. Režiju za Legendu o hrabrosti potpisuje Mateja Popović, a u predstavi igraju: Vaja Dujović, Anđela Jovanović, Ivan Mihailović, Stevan Piale, Stojan Đorđević, Dragana Dabović, Мateja Popović, Bogdan Bogdanović, Božidar Marović, Dušan Popović, Gavrilo Ilić. 
Predstava Legenda o hrabrosti  na duhovit način govori nam o hrabrosti i pokazuje da stvari nijesu uvijek onakve kako izgledaju. 
Osim pozorišnih predstava i juče je izveden program dječijeg-scenskog stvaralaštva, te su se publici predstavili članovi JPU Radost Kotor, koji su na Trgu od oružja izveli Radost i goste, te baletska trupa Allegro sa Malom sirenom. U sklopu edukativno-teorijskog programa psi-hološkinja Ranka Šarenac održala je predavanje Kako omogućiti razvoj samopoštovanja kod djece?, a u Muzeju grada Perasta održan je koncert Na lijepom plavom Jadranu.

Za 9. jul iz Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljeno je da će se odigrati predstave Igra vremena i Džumbus, a u sklopu dječijeg-scenskog stvaralaštva će se održati Brod sa isto-ka, Prčanjska mlada i Alisa pleše. U crkvi sv. Pavla održaće se koncert Pet elemenata.