„Sniježna kraljica“ Gradskog kazališta Trešnja iz Hrvatske na KotorArt Kotorskom Festivalu pozorišta za djecu

snijezna_kraljica-07-18-037.jpg

Juče je na KotorArt Kotorskom festivalu pozorišta za djecu odigrana predstava Sniježna kraljica, Gradskog kazališta Trešnja iz Hrvatske, za koju je tekst i dramatizaciju radila Lada Kaštelan, a režirao je Paolo Tišljarić. U predstavi igraju: Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić, Senka Bulić, Luka Bulović, Dubravka Lelas, Ana Vilenica, Tena Jeić Gajski, Paško Vukasović, Tamara Garbajs, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota, Aleksandra Naumov, Karla Brbić, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Jure Radnić.

Brojna kotorska publika je na obnovljenoj Ljetnjoj pozornici sa velikom pažnjom pratila adaptaciju ove čuvene bajke Hansa Kristijana Andersena.

Kada je u pitanju dječije scensko stvaralaštvo, juče su se na Kotorskom festivalu predstavila djeca iz Kotora, Podgorice i Cetinja.

Plesni klub Mystic i Kreativno-edukativni centar Cre-Art iz Podgorice na Trgu od oružja predstavili su se izvedbom Kako je nastala duga. S druge strane, na Pjaci od Kina, Plesni studio Infinity je izveo Baletsko plesno ljeto, a Art grupu Montenegro Kotorani su mogli vidjeti u izvođenju Ljetnje priče.

U Perastu je održan koncert Peraške gazde, u kojem su učestvovali polaznici radionica.

Ni jučerašnji dan na Kotorskom festival nije prošao bez književnosti, pa je Nataša Nelević na Pjaci od Kina promovisala svoju knjigu Čupa – To sam ja!.

Iz KotorArt Kotorskog festivala i za sjutra najavljuju bogat program, u okviru kojeg će biti izvedene predstave Kaštanka Kazališta Virovitica i Legenda o hrabrosti Čiča Mičinog pozorišta. U okviru dječijeg stvaralaštva na program su Radost i gosti,Kako omogućiti razvoj samopoštovanja kod djece? i Mala sirena. Najavljen je i koncert u Perastu Na lijepom plavom Jadranu.