Tamara Obrovac nastupa dva puta u okviru Festivala

Tamara Obrovac (vokal) i gitarista Uroš Rakovec nastupiće dva puta u okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike. U subotu, 20. jula, sa početkom u 21h, u fantastičnom ambijentu Luštice Bay kao i u nedjelju, 21. jula, u Kotoru, na Pjaci od muzeja koja, tokom trajanja Festivala KotorArt poprima naziv Pjaca od džeza. Ulaz na oba koncerta je slobodan a više informacija o programu možete pronaći pod tabom “PROGRAM”.   

Tamara Obrovac.jpg

Tamara Obrovac, pjevačica, flautistkinja, kompozitorka i autorka tekstova, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih ličnosti na hrvatskoj muzičkoj sceni, a zahvaljujući uticajima istarske narodne muzike i dijalekta koje koristi u kreiranju svog muzičkog izraza, u posljednjih nekoliko godina stekla je veliku popularnost. Spajajući džez i uticaje zavičajne Istre, stvara jedinstveni izraz u kojem se prirodno prepliću različite muzičke forme i improvizacije, što sve više privlači publiku na svjetskoj sceni na kojoj dominiraju džez i/ili muzika svijeta. Snimila je desetak autorskih kompakt-diskova, na kojima se potpisuje kao autorka muzike i velikog broja tekstova. Dobitnica je osam Porina, hrvatske godišnje diskografske nagrade, i nominovana za nagradu World music 2004, Bi-Bi-Sijevog Radija 3, u kategoriji evropske muzike i nagrade publike. 

Uros Rakovec.jpg

Uroš Rakovec, gitarista, nakon završene srednje muzičke i baletske škole u Ljubljani, u klasi prof. Tomaža Šegule, studirao je gitaru na Koledžu za muziku Berkli u Bostonu. Diplomirao je na Nacionalnom konzervatorijumu u Klagenfurtu, na odsjeku za džez gitaru. Bavi se komponovanjem muzike za televizijske serije, animirane serije, dokumentarne filmove, reklame, špice, za igrane i kratke filmove, pozorište. Član je višestruko nagrađivanog etno-džez an-sambla Transhistria, Tamare Obrovac, s kojim nastupa širom svijeta.

Pjaca od džeza na KotorArtu nastala je po uzoru na cjevečernje koncerte koji su ranije održali svjetski priznati umjetnici, poput trubača Duška Gojkovića, pijanista Larija Vučkovića, Bojana Zulfikarpašića, Vasila Hadžimanova i Matije Dedića, te big bendova iz Italije i Srbije.