Treće izdanje Wild Beauty Art festivala

Festival Wild Beauty Art realizuje se treći put na Žabljaku ovog ljeta, uprkos nepovoljnim finansijskim i epidemiološkim okolnostima. Planirani program, redukovan u odnosu na prethodne, održaće se svakog vikenda na Crnom jezeru, u periodu od 23. jula do 14. avgusta.
baner11-1280x850.jpg
Umjetnička platforma Wild Beauty Art nastala je na inicijativu tima KotorArta 2019. godine, nakon gotovo dvije decenije realizovanja ovog festivala od državnog i međunarodnog značaja koji pruža aktivni doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije sa kvalitetnim i jedinstvenim umjetničkim i kulturnim sadržajem. Prošle dvije godine uspješno su realizovana dva izdanja Wild Beauty Arta, sa idejom da se prirodne ljepote Crne Gore predstave ne “samo” jednoznačno, kao mjesta neponovljive prirode, već i kao prostori za vrhunske umjetničke kreacije.
 
Planirani programi za ovo ljeto osmišljeni su kao spoj umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, a prikazaće širok dijapazon muzičkih žanrova, od džeza i world muzike, do klasične muzike i aranžmana popularnih melodija. Festival počinje u petak 23. jula pored Crnog jezera nastupom austrijskog  world music sastava Tribidabo, koji čine saksofonista Matijas Majster, harmonikaš Bernd Kolhofer i gitarista Simon Rajthofer. Program se održava uz podršku Austrijske ambasade.
 
Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava preporučenih mjera, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.
Treći festival Wild Beauty Art se održava u saradnji sa Turističkom organizacijom Žabljak, Opštinom Žabljak, Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Austrijskom ambasadrom i Međunarodnim festivalom KotorArt.