U susret jubileju: KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuju izložbu PRVIH DVADESET

KotorArt Don Brankovi dani muzike organizuju izložbu Prvih dvadeset na kojoj će se naći odabrane fotografije nastale tokom prvih 20 godina Festivala. Izložba će trajati mjesec dana i obuhvata 3 grada u Crnoj Gori.

Otvaranje je planirano za 1. jun u Kotoru u Galeriji solidarnosti. 

Nakon Kotora, od 10. juna, izložba će biti postavljena na Cetinju, u Ministarstvu kulture, a 21. juna, na svjetski dan muzike, izložba se seli za Podgoricu a fotografije će biti izložene u Perjaničkom domu.

Postavka izložbe obuhvata više od 40 fotografija autora Duška Miljanića, Radoja Milića, Krsta Vulovića, Aleksandra Kaluđerovića, Stevana Kordića i Zorana Radonjića, koji su objektivom fotografskog aparata trajno zabilježili i dočarali dio sjećanja i uspomena na postojanje prve dvije decenije rada KotorArta.  

Razvoj, originalnost, održivost, promjene i prilagodljivost, koje su pratile Festival, mogu se naslutiti kroz ovu, retrospektivnu izložbu.  Takođe, izložba istovremeno svjedoči i jedinstvenu atmosferu umjetničkih događaja kao i autentične ambijente Kotora i Boke. Selektor izložbe je naš dugogodišnji saradnik, fotograf Duško Miljanić.  - istakli su iz PR službe Festivala.