U takmičarskom programu izvedena predstava Modro Blago Gradskog pozorišta iz Podgorice

modro_blago-07-18-70.jpg

 

Drugog dana 26. KotorArt Kotorskog festivala pozorišta za djecu kotorska publika imala je priliku da prati bogat program. 
U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, u sklopu revijalnog pozorišnog programa, izvedena je predstava Anđeoska ulica Lutkarskog pozorišta Puck, iz Rumunije za koju je tekst i režiju ra-dio Dećebal Marin. Glumci  u predstavi su bili: Andreea Bolovan, Robert Gutunoiu, Ion Iur-cu, Andra Ștefan. Ova sjajna neverbalna lutkarska predstava zadivila je najmlađe vizuelnim efektima,specifičnom  poetikom i vještinama glumaca.

Na obnovljenoj Ljetnjoj sceni u sklopu takmičarskog pozorišnog programa izvedena je pred-stava Modro blago Gradskog pozorišta iz Podgorice, koje je prema tekstu  Stevana Koprivice režirala Staša Koprivica. U predstavi su igrali: Vule Marković, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Jelica Vukčević/Marija Đurić, Branka Femić Šćekić, Emir Ćatović.

Predstava Modro blago sinoć je u Kotoru publiku izvukla iz dosadne svakodnevice i uvela u bajkoviti svijet, pokazujući da ni u bajci ne vlada samo dobro. Brojna publika je uživala u ovoj duhovitoj priči punoj misterije 
Od juče su počeli i brojni propratni programi.  Kotorskoj publici su se sinoć predstavili i učeni-ci Osnovne škole Maksim Gorki iz Podgorice, koji su na Pjaci od Kina izveli predstavu Kapetan Džon Piplfoks u sklopu programskog segmenta dječije scensko stvaralaštvo. 

Preko šezdesetoro djece je juče počelo da pohađa radionicu “Napravimo pinjatu” koju vodi pinjata majstorica Anđela Milošević iz Kotora. 

 U sklopu drugog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu juče je koncertom ispred Kat-edrale svetog Tripuna počeo i IX Festival gudača, koji je otvorio Gudači orkestar Glazbene šole Franc Šturm iz Ljubljane. 

U programu 3. jula će se naći predstave Let i pad i Kinez. Kada je u pitanju muzički program biće izveden koncert 333 godine Baha u baroknom Perastu. Kotorska publika će moći da prati i predstavu u kojoj glume mališani iz PPU “Čarli Čaplin” Ekološka Crna Gora, a pjesnik za djecu i glumac,Dejan Đonović, će promovisati svoju novu knjigu Trema.