Urban & 4 – jedinstvenost koju publika voli i osjeća

Na 22. KotorArt Don Brankovim danima muzike, u okviru Kotor Cable Car serijala koncerata, nastupio je Damir Urban, umjetnik jedinstvenog stila i vrlo originalnog izraza, sa svojom grupom koju čine Luka Toman, gitara, Sandi Bratonja, bas, akustična gitara, harmonika, Saša Markovski, klavijature i Marko Bradashia, bubanj. 

2023-08-5147.jpg
Na višečasovnom koncertu na Ljetnjoj sceni u Kotoru, u srijedu, 02. avgusta, publiku su vodili kroz višedecenijsko stvaralaštvo, kako grupe Laufer, koja je definisala hrvatsku rock scenu devedesetih, tako i kroz solo karijeru Damira Urbana. Čuli su se hitovi poput Biram ptice, Nitko osim nas, Kendera, Ruke, Sama, Moja voda, Iskra, Mjesto za mene. Koncert je otvoren nešto intimnijom atmosferom uz glas, harmoniku i gitaru u akustik varijanti sa pjesmom Duža riječ, dok su završili koncert sa hitom Mala truba. Oduševljena publika, višeminutnim stajaćim ovacijama, vraćala je muzičare okupljene u grupu Urban&4 na scenu nekoliko puta. 
 
Damir Urban je umjetnik jedinstvene energije i emocija, sa vrlo karakterističnim zvukom i stilom. Festivalska publika je od samog početka bila jako raspoložena i na Ljetnjoj sceni je vladala odlična atmosfera. Zahvaljujemo se novoj turističkoj atrakciji, žičari Kotor-Lovćen, uz čiju pomoć smo uspjeli da realizujemo ovaj program i u Kotor ugostimo hrvatsku rock legendu, Damira Urbana. – istakli su iz PR službe festivala.