Završeno takmičenje u kategoriji najbolja ženska klapa: Pobjednice Skontradura iz Dubrovnika

DSC_1156_resize.jpg

U takmičarskom dijelu u kategoriji ženske klape 17. KotorArt Međunarodnog festivala klapa Perast, prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je Klapi Skontradura iz Dubrovnika, drugo mjesto Klapi Peružini sa Paga.Treće mjesto osvojila je Klapa Diva iz Širokog Brijega dok je po ocjeni publike najbolja je bila klapa Mir iz Međugorja.

Nastupilo je deset ženskih klapa koje su se predstavile sa po dvije pjesme, klapa Besida iz Klisa, Uzorita – Sukošan, Maris – Kotor, Mir – Međugorje, O’ Dive Belcanto – Berane, Mirabel – Omiš,  Peružini – Pag,  Diva – Široki Brijeg, Alata – Podgorica, Skontradura – Dubrovnik.

Stručni žiri je radio u sastavu Rajmir Kraljević – predsjednik žirija,  Sara Dodig, Mario Katavić, Neno Munitić, Marina Dulović i Vlado Begović.

U revijalnom dijelu nastupile su klape Camerton iz Podgorice, Praska Podstrana, Peružini Pag, Skontradura Dubrovnik i Porat Korčula.

Osim takmičarskog dijela koji je održan na predivnoj Pjaci Sv. Nikole u Perastu sa početkom u 21h, festival je organizovao i Promociju Festivalskog Almanaha Lirice br. 6 u Muzeju grada Perasta. Predstavio se  Mario Katavić sa MUZIČKIM ĐARDINOM BOKELJSKIH PJESAMA.

 

Festival klapa nastavlja se večeras takmičenjem muških klapa i u kategoriji nova klapska pjesma.