SERGEJ PREDSTAVLJA ORKESTAR MLADIH TALENATA

2019-07-31 22:00

Stadion malih sportova, Benovo

srijeda, 31. jul
Stadion malih sportova, Benovo, 22 h
SERGEJ PREDSTAVLJA ORKESTAR MLADIH TALENATA
 
SERGEJ ĆETKOVIĆ, vokal (Crna Gora)
FILIP BOSILJČIĆ, oboa (Srbija)
BOŠKO TUJKOVIĆ, harmonika (Crna Gora)
ORKESTAR UČENIKA MUZIČKIH ŠKOLA MOKRANJAC (BEOGRAD, SRBIJA) I 
VIDA MATJAN (KOTOR, CRNA GORA)
MILICA ĐOKIĆ, dirigent (Srbija)
Članovi benda Sergeja Ćetkovića: Aleksandar Petković, Dejan Antović, Goran Antović, Vladan Popović, Marko Milatović, Dragutin Jakovljević
 
PROGRAM
 
Bendžamin Britn (1913–1976)
Jednostavna simfonija, za gudački orkestar, op. 4
III Sentimental Sarabande
IV Frolicsome Finale
 
Johan Sebastijan Bah (1685–1750)
Orkestarska svita u D-duru, BWV 1068
II Air
 
Tomazo Albinoni (1671–1751)
Koncert za obou i orkestar u d-molu, op. 9, br. 2
I Allegro e non Presto
 
Gorka Hermosa (1976)
Koncert za harmoniku i orkestar Neotango
II Anantango
 
Ulaznice za program možete obezbjediti OVDJE.
3344-2.jpg

Sergej Ćetković završio je Osnovnu i Srednju muzičku školu Vasa Pavić u Podgorici, a potom upisao teoretski odsjek na Muzičkoj akademiji na Cetinju. Na muzičku scenu stupio je 1986. godine, kada je na Festivalu Naša radost, u Podgorici, osvojio drugo mjesto. Već 1989. godine bio je klavijaturista i prateći vokal u bendu Vatrena srca, a 1994. u grupi Amfiteatar. Solističku karijeru započeo je s pjesmom Bila si ruža, nastupom na Festivalu Sunčane skale, 1998. godine,  u Herceg Novom, a prvi album Kristina objavio 2000. godine, nakon nastupa na Budvanskom festivalu. Uslijedili su albumi Budi mi voda, s istoimenim hitom; Ostaću sam, Nikada, zatim album Kad ti zatreba, s kojeg je hit Pogledi u tami bio dvije godine na svim top listama u zemljama bivše Jugoslavije; a potom slijede albumi Pola moga svijeta i Moj svijet. Dobitnik je brojnih nagrada u zemlji i regionu; višestruki dobitnik Nagrade Montefon za pjevača godine Crne Gore, nekoliko Zlatnih sirena na Festivalu Sunčane skale, Nagrade za najbolji aranžman na Festivalu u Budvi, Nagrade frankfurtskih vijesti za najboljeg pjevača, Nagrade za najkompletniju muzičku ličnost Crne Gore na Montefonu. Proglašen je pjevačem godine na Radijskom festivalu, u Srbiji, 2005, 2006. i 2007. godine. Bio je predstavnik Crne Gore na Evroviziji 2014. godine.

Filip Bosiljčić (2).JPG

Filip Bosiljčić muzikom je počeo da se bavi s dvanaest godina. Trenutno pohađa Srednju muzičku školu Mokranjac u Beogradu, u klasi prof. Milana Jankovića. Tokom školovanja ostvario je izuzetan uspjeh na regionalnom i međunarodnom nivou osvojivši veliki broj nagrada, od kojih se ističu prve nagrade na takmičenjima Davorin Jenko, Petar Konjović, na Takmičenju drvenih duvača u Požarevcu i Republičkom takmičenju u Srbiji. Kao solista, nastupao je s Kamernim orkestrom i Simfonijskim orkestrom MŠ Mokranjac u Zadužbini Ilije M. Kolarca, 2018. i 2019. godine i u Domu Vojske Srbije, 2018. godine. Svirao je u Omladinskom orkestru Zoltan Kodaly, Filharmoniji mladih Borislav Pašćan, Dečjoj filharmoniji, Beogradskom duvačkom orkestru, operskom kamernom orkestru Operosa i više kamernih sastava. Pohađao je majstorske kurseve poznatih oboista kao što su Lukas M. Navaro, Маtijas Аrter, Jožef Kis, Ivan Podiomov. 

Bosko Tujkovic foto 2.jpg

Boško Tujković, završio je četvrti razred harmonike u Srednjoj muzičkoj školi Vida Matjan u Kotoru, u klasi prof. Gorana Ševaljevića. Osvojio je brojne nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima među kojima su Srebrna lira, 2010. godine, Specijalna nagrada, 2012, Zlatna lira, 2014. godine na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, Specijalna nagrada na festivalu Eufonija, u Novom Sadu, 2015; prve nagrade na Međunarodnom festivalu harmonike Akordeon Art, u Istočnom Sarajevu, 2010, 2013. godine, na 16. Internacionanoj manifestaciji Dani harmonike, u  Smederevu, 2011, 2013. godine, ruskom Internacionalnom umjetničkom festivalu Moresol u Tivtu, 2014. i 2015, druga nagrada na Zvezdanim stazama u Kragujevcu, 2011. godine.

grb škole Mokranjac.jpg

Muzička škola Mokranjac osnovana je 21. septembra 1899. godine u Beogradu, pod nazivom Srpska muzička škola. Kao najstarija muzičko-pedagoška institucija u Srbiji, izuzetno je značajna za razvoj muzičkog obrazovanja, vaspitanja i istoriju muzičke kulture u državi. Osnivač škole bilo je Beogradsko pevačko društvo, a članovi Savjeta i prvi nastavnici bili su Stevan Stojanović Mokranjac, Stanislav Binički i Cvetko Manojlović. Od osnivanja do danas na mjestu direktora bili su ugledni pedagozi, počev od prvog, Mokranjca, preko Petra Krstića, Predraga Miloševića, Milke Đaje, do Jele Kršić, Božene Bandur i dr. Ime srpskog kompozitora Škola je ponijela 1946. godine. O radu Škole svjedoči i Spomenica, objavljena 1974. godine, povodom 75-godišnjice postojanja. Kao rezultat predanog rada njenih nastavnika i učenika, Škola je dobitnik brojnih društvenih priznanja i nagrada, među kojima su nagrada Dositej Obradović, 1969, Vukova nagrada, Orden zasluga za narod sa zlatnom zvezdom, Republička nagrada 25. maj, 2016. godine Škola je odlikovana Sretenjskim ordenom trećeg stepena za izuzetne zasluge u prosvjetnoj djelatnosti, kulturnom i pedagoškom radu u oblasti muzičke umjetnosti.

Milica Djokic foto 2.jpg

Milica Đokić diplomirala je i specijalizirala dirigovanje u klasi prof. Darinke Matić Marović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Bila je asistent u horu Obilić, AKUD-а Branko Krsmanović, od 1999–2004, a posjeduje i višegodišnje iskustvo u horu Collegium Musicum. Bila je angažovana kao dirigent hora Cantantes iz Beograda, s horom Sveti Đorđe, pri hramu Sv. Georgija u Beogradu, priredila je cjelovečernji koncert duhovne muzike. Tokom studija bila je klavirski saradnik u okviru prezentacije Ciklusa srpskih solo pesama, a rezultat tih koncerata jeste dvostruki kompakt-disk u izdanju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Od 2005. godine zaposlena je kao profesor u Muzičkoj školi Mokranjac u Beogradu. S horovima srednje škole ostvarila je brojne nastupe, a s gudačkim kamernim orkestrom škole pripredila je koncert 2007. godine na kojem su izvedene kompozicije učenika. Održala je niz koncerata sa Ženskim kamernim horom, Mešovitim horom i Kamernim orkestrom MŠ Mokranjac. Pod njenim rukovodstvom Ženski kamerni hor osvojio je prve nagrade na Republičkom takmičenju u Srbiji, 2008. i 2012. godine, a veoma zapažen nastup ostvario je na 47. Mokranjčevim danima u Mokranju (Srbija). Vodi Simfonijski orkestar i Kamerni orkestar Škole od 2015. godine.